SC Hawksin B-pojat pelasivat tiensä divariin!

Share |
28.08.2017

Kahden viikonlopun peliputkesta tuloksena hieno startti uudelle tarinalle!

Tasaisia vääntöjä, pientä draamaa, hienoja nousuja, rangaistuslaukauksia, vahvemmaksi joukkueeksi ja pelaajiksi kasvamista sekä kaiken kruunaava divaripaikka. Näin on B-poikien joukkueen 14 viikon matkalle saatu uusi suunta, mitä kohti lähdetään toimintaa kehittämään. 

IMG_61012.PNG

Kauden avaus kotikentällä!

SC Hawks - Indians (2-3)
Lauantaina 19.8. aloitettiin SM-karsintojen ensimmäinen kierros SC Hawksin kotikentällä Myllypuron Arena Centerissä. Ensimmäinen ottelu pelattiin tasaväkisissä tunnelmissa Westend Indiansia vastaan ja avausmaali nähtiinkin vasta ajassa 18:15, kun Leevi Liikanen siirtää Haukat johtoon. Ottelun ensimmäinen rangaistuslaukaus nähdään vain minuuttia myöhemmin, kun Indians tasoittaa lukemat 1-1. Toisessa erässä molemmat joukkueet käyttivät ylivoimat hyväkseen, kun ensin Indians pääsee kiinni johtoasemaan vain 3 sekuntia ennen rangaistuksen päättymistä. Kaksi minuuttia tämän perään, ajassa 36:38, ylivoimalla tehty Haukkojen tasoitusmaali jää varsinaisen peliajan viimeiseksi tilastomerkinnäksi. Peli eteni tilanteesta 2-2 rangaistuslaukauksiin, joista saatiin nauttia ja jännittää yhteensä viiden vetäjäparin ajan. Kierrosten aikana molemmilta joukkueilta ehdittiin hylätä yksi maali ja lopulta rankkareiden ainoaksi osumaksi merkittiin Indiansin voittomaali. Näin ollen lopputulos 2-3 Indiansille. 

FBC Turku - SC Hawks (2-5)
Päivän toisessa pelissä FBC Turkua vastaan Haukkojen ensimmäinen erä on tasaisen varovaista ja tauolle siirryttiin 0-1 johtoasemassa. Toisen erän alussa Turku pääsee ensin tasoittamaan, jonka jälkeen vielä tasavajaalla siirtyy 2-1 johtoon. Vihdoin toisen erän loppua kohti alkaa Haukkojen peli vapautumaan ja pelifiilis siirtyy kentälle! Reilut kolme minuuttia ennen toisen erän päättymistä hyödynnetään ylivoima ja tasoitetaan peli. Ajassa 19:38 vihelletään rangaistuslaukaus ja Mikko Savolainen käy laittamassa 2-3 voittomaalin varmasti sisään. Erän viimeistelee vielä 5 sekuntia ennen summerin soimista Haukkojen neljäs maali, joka merkitään turkulaisten omaksi maaliksi. Kolmannen erän alkupuolella Haukat viimeistelevät lukemiksi 2-5 ja varmistivat paikkansa lohkokakkosena karsintojen toiselle kierrokselle. 

IMG_0993.JPG

Ensimmäinen pelimatka vei Seinäjoelle 

Seuraava viikko vietettiin tiiviisti yhdessä viikonloppuun valmistautuen ja perjantaina suunnattiin bussi kohti Seinäjokea. Kokoonpanoa oli syönyt muutama loukkaantuminen, mutta matkaan päästiin hyvin latautuneen ja tahtoa täynnä olevan joukkueen kanssa. 

SC Hawks - Merikoski SBT (4-2)
Lauantain ensimmäiseen otteluun lähdettiin valmistautumisesta huolimatta hieman kankealla pelillä. Merikoski SBT oli ennalta tuntematon vastustaja ja peli oli varovaista. Kellossa oli 00:54, kun Merikoski siirtyikin 0-1 johtoon. Alkujännityksen jälkeen peliä alettiin kuitenkin hallitsemaan ja ajassa 07:05 Haukat pääsivät tasoittamaan pelin ylivoimalla. Vajaa pari minuuttia tasoituksen jälkeen lyötiin lukemiksi vielä 2-1 ja erätauolle päästiin johtoasemassa. Toinen erä alkoi ensimmäisen lailla, kun ajassa 15:47 Merikoski tasoittaa tilanteen 2-2. Erään mahtui vielä kaksi alivoimaa, joista kuitenkin selvittiin tiiviillä puolustuspelillä. Kolmannen erän alussa tilanne alkoi kääntymään ja hallinta tuotti vihdoin hieman tulosta, kun Bruno Virtanen lataa viivalta voittomaalin ylivoimalla. Vielä pelin lopuksi Merikosken aikalisän jälkeen taululle viimeistellään lukemiksi 4-2, jonka jälkeen peli päästiin viimeistelemään ylivoimalla.

SC Hawks - NST/Voima (2-5)
Iltaottelussa NST/Voimaa vastaan jouduttiin puolustamaan tiiviisti. Erän alkupuolella pelataan alivoimalla, jonka keskellä NST kuitenkin rikkoo rangaistuslaukauksen arvoisesti ja Mikko Savolainen käy laittamassa pallon häkkiin ja tilanteeksi 1-0. Vielä ennen erän loppua NST pääsee tasoittamaan tilanteen ja tauolle lähdetään tasatilanteessa. Toinen erä väännetään ja puolustetaan tiukasti, nollaten pelin toinenkin alivoima, mutta NST pääsee kuitenkin hyödyntämään maalipaikkansa ja tekee näin ollen erän ainoan maalin. Kolmanteen erään lähdetään takaa-ajoasemasta, mutta paikoille ei päästä ja NST viemään lukemat jo 1-4. Pelin paine kasvaa ja pari loukkaantumistakin mahtuu keskelle peliä. Ajassa 39:35 saadaan taas mahdollisuus kaventaa, mutta rangaistuslaukaus ei uppoa sisälle. Tästä kuitenkin seuraa tärkeään paikkaan saatu ylivoima, mistä NST pääsee kuitenkin karkaamaan ja viemään tilanteen alivoimalla 1-5. Pelin päätteeksi saatiin vielä kokea onnistumisia, kun NST:n kolmaskin ylivoima saatiin nollattua ja loppulukemiksi kavennettiin juuri ennen summerin soimista 2-5.

Hatsina - SC Hawks (2-3)
SM-sarja voitiin näin ollen pyyhkiä mielestä ja illalla keskittyminen suunnattiin sunnuntain peliin, jossa panoksena Hatsinaa vastaan olisi divaripaikka ja häviäjä lähtisi aluesarjaan. Joukkue oli sunnuntaiaamuna liikenteessä iloisella ja motivoituneella asenteella. Iltapäivällä oli edessä päivän ainoa peli, johon ladattiin kaikki panokset. Pelihalu näkyi kentälläkin heti ensivihellyksestä lähtien ja ensimmäisen viiden minuutin aikana siirryttiinkin jo 0-2 johtoon. 10 minuutin kohdalla saatu ylivoima ei kuitenkaan enää tuottanut tulosta ja hieman ennen erän päätöstä Hatsina pääsee vielä kaventamaan tilanteeksi 1-2. Toisessa erässä kaveri pääsee jo hieman kokeilemaan vahvoja vastahyökkäyksiään, mutta tilanteet nollataan. Erän ensimmäinen tilastomerkintä tulee vain 36 sekuntia ennen taukoa, kun Andreas Nyberg kasvattaa johtolukemiksi 1-3. Viimeisestä erästä ei vauhtia enää puutu, kun tilanteita nähdään vuoroin molemmissa päissä ja pallosta aletaan tosissaan taistelemaan. Ajassa 36:40 Hatsina onnistuu kaventamaan yhden maalin päähän eikä aio taipua aluesarjaan helpolla. Minuutit kuluvat hitaasti, kunnes ajassa 39:33 keskikentällä tapahtuu ja Hatsinalle vihelletään 5 minuutin rangaistus (PR1). Pallonhallinta siirtyy Haukoille, vaikka alivoimallakin Hatsina käy lähellä maalipaikkoja. Haukkavahti Oliver Teir pitää kuitenkin tolppien välistä huolen ja näin loppuottelu etenee maalittomana aina summeriin saakka ja SC Hawksin B-pojat ansaitsevat itselleen paikan divarista!

Divari starttaa 24.9., joten pysykää kuulolla tulevista peleistä!

03.07.2018Syksyn harrasteryhmien ilmoittautumiset auki!
30.05.2018Ilmoittaudu mukaan 2006-2012 syntyneiden salibandyjoukkueisiin
24.05.2018Oppisopimuksella töihin liikunta-alalle?
09.05.2018Kokeile joukkuetoimintaa maksutta toukokuun ajan!
12.04.2018Miesten edustuksen (2.div) tryout-aikataulut
06.04.2018KESÄN SPORTTILEIRI TULEE!
06.04.2018C1-poikien (2003) avoimet harjoitukset
20.03.2018A- ja B-poikien TRYOUT-tapahtumat
17.03.2018Ohjaajaksi tai valmentajaksi salibandyn pariin?
15.03.2018A- ja B-poikien joukkueet kaudella 2018-2019

Siirry arkistoon »